SEN MİSİN SENDİKAYA ÜYE OLAN!

Batı Yakası TV
Batı Yakası TV  - Editör
3 Min Okuma

Kristal-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu, Son 5 günde 40’ın üzerinde sendika üyesinin sendikaya üye olduğu için işten atıldığını ileri sürerek Olimpia Oto Cam San. ve Tic. A.Ş.’de Sistematik baskılar ve tehditlerin devam ettiğini iddia etti.

Konu hakkında yazılı basın açıklaması yapan Kristal-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

Sendikamız Kristal-İş, Kocaeli ve Ankara’da bulunan iki fabrikada otomotiv camları üreten OLİMPİA OTO CAM SAN. VE TİC. A.Ş.’ de yaklaşık 2 yıl önce sendikal faaliyetlere başladı. 2024 yılı Şubat ayının ilk haftasında da üyelik işlemlerini yürüterek 6356 sayılı Yasa’nın toplu sözleşme yetkisi için aradığı çoğunluğa erişti ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki tespiti için müracaatını yaptı.

Müracaatımızın üzerinden kısa bir süre sonra fabrikalarda yaşananlardan haberdar olan işveren ve işveren vekilleri, işçiler üzerinde sistematik baskılar oluşturarak, işçileri sendika üyeliğinden vazgeçirme eylemine giriştiler.

İşverenin bu tutumu karşısında işçiler üyelikten geri çekilmeyince de işten atmalar başladı. İşveren geride kalan 4 günlük sürede tüm hukuku ayaklar altına alarak 40 üyemizi işten attı.

İşveren işçilerin düşük maaşlı çalışmalarından kaynaklı borçluluklarını ve geçim zorluklarını da acımasızca kullanarak işçilerin çoğunu da anlaşmalı çıkışa zorlamaktadır!

Arabuluculuk nezdinde çıkışlara imza attırarak ve buna rıza göstermeyenlere de işçinin kendisi istifa etmiş gibi dilekçe imzalamalarını talep ederek işçilerin sendikal davalarının önüne geçmek istemektedir!

Olimpia Cam’da işveren açıkça sendikalaşma nedeniyle işçi kıyımı yapıyor!

Olimpia Oto Cam işvereni ve vekilleri Çalışma ve iş ilişkilerini düzenleyen Uluslararası Çerçeve Sözleşmeleri, ILO normlarını, Anayasamızı ve Yasalarımızı ayaklar altına alıyor!

Buradan #OLİMPİA OTO CAM ile ticari ilişkileri olan ve dünyanın önde gelen şirketlerine;

Anadoluısuzu -Karsan -Cat  -Komatsu -Volvo -Lıebher -Bobcat -Case -Hamm -Doosan -Hyster -Jungheınrıch -Kubota -Yanmar -Cnhındustrial -Valtra -Masseyferguson -Claas -Manıtougroup -Bmc -Man -Mercedes -Otokar -Karsan -Isuzu -Alexanderdennıs -Şişecam ve diğer iştirakçilerine bir çağrımız olacak!

OLİMPİA OTO CAM SAN. VE TİC. A.Ş.’ de yaşanan insan hakkı ihlallerine seyirci kalmayın!

Bu suça seyirci kalarak ve ortak olarak, işlenen suçları meşrulaştırmayın!

Bu aşamada Adalet Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkili kurumlara çağrı yapıyoruz:

Olimpia Oto Cam’da yaşanan bu hukuksuzlukları ve işçi kıyımını derhal durdurun!

Kardeş sendikalara, konfederasyonlarımıza, uluslararası işçi sendikaları ve federasyonlarına da dayanışma çağrımızı iletiyoruz!

Olimpia Oto Cam’da yaratılan hukuksuzluğa kaşı Kristal-İş’le dayanışma içinde olun!

Olimpia işçisine, işçi hak ve özgürlüklerine tüm örgütlü gücümüzle sahip çıkalım!

Buradan bir çağrı da OLİMPİA işverenine yapıyoruz!

Fabrikalarda sergilediğiniz insanlık ve hukuk dışı yaklaşımlarınızdan derhal vazgeçin!

Suç İşliyorsunuz!

Anayasayı ve Yasaları çiğniyorsunuz!

İşçi atmalarına derhal son verin ve işten attığınız veya yoksun durumundan yararlanarak çıkışa zorladığınız tüm üyelerimizi işe geri alın!

İşçilerin Anayasal haklarına saygı duyun!

Sendika hakkına saygı duyun!

Sendikaya yönelik asılsız suç ve iftiralar yükleyerek KRİSTAL-İŞ’i değersizleştiremezsiniz! Kristal-İş tarihi bu türden asimile girişimlerine karşı mücadelelerle doludur!

Sizlerin ortaya koyduğu bu hukuksuzluklar karşısında Kristal-İş üyeleriyle dayanışma içinde olacak ve mücadelesini her platformda sürdürecektir!’’

Bu haberi paylaş
Yazar Batı Yakası TV Editör
Takip Et:
Batı Yakası TV - Bölgenin Tek İnternet Televizyonu
yorum Yap